Tjenester

GRAFISK DESIGN • TYPOGRAFI • WEBDESIGN • VEILEDNING


Design er over alt 

Vi omgir oss med design. Fra vi står opp om morgenen til vi legger oss om kvelden blir vi utsatt for - og påvirket av jobber som grafiske designere har utført. Det kan være emballasje, firmalogoer, skilt og reklame, plakater, mobil-apps, websider, bokomslag og bøker.

God design er med på å løfte businessen din, og gi den et helhetlig og konsistent uttrykk – og dermed gi alle som ser bedriften din et positivt inntrykk av hvem du er, hva du kan gi/hjelpe med og hva du står for, enten det er på websider, sosiale media, logo, bilder osv.

BOK, HEFTE, MAGASIN, BROSJYRE O.L.

Jeg har lang erfaring innen grafisk design, og har jobbet mye med bokdesign og typografi. Jeg har svennebrev og i typografi, og har mange års erfaring fra avis, førtrykk-avdeling hos trykkerier og som grafisk designer. 

Typografi er i hovedsak kunsten å ordne bokstaver og tekst på en måte som gjør den lesbar, tydelig og visuelt tiltalende for leseren. Typografi involverer skriftstil, utseende og struktur, som har ofte som mål å fremkalle visse følelser og formidle spesifikke budskap. Kort sagt, typografi er det som gir teksten liv.

Grafisk design er kunsten å arrangere bilder og tekst for å kommunisere et spesielt budskap visuelt. Det gjelder også valg av skrifter, fargevalg og sammensetning. Du tenker kanskje ikke så mye over det, men design er som oftest nøye gjennomtenkt. Det et er ikke tilfeldigheter som lager god design. 

Så typografi og grafisk design går hånd i hånd og utfyller hverandre perfekt. Skrifter, tekst og grafisk design er min lidenskap, som jeg elsker å drive med.

Jeg jobber mye med bøker og hefter, og kan veilede slik at du får det som passer deg best. Det finnes forskjellige standardformater som vil være rimeligere å benytte, men det er heller ikke noe i veien for å velge det formatet som du mener passer best. F.eks. ønsker du mykt omslag eller stivbind/harde permer... – Jeg kan guide deg slik at du får akkurat den boken du ønsker deg. 

TYPOGRAFI:
Kunsten å ordne bokstaver og tekst på en måte som gjør den lesbar, tydelig og visuelt tiltalende for leseren. Typografi involverer skriftstil, utseende og struktur, som har ofte som mål å fremkalle visse følelser og formidle spesifikke budskap. Kort sagt, typografi er det som gir teksten liv.

LOGO

Logoen skal gi verden informasjon om hva du gjør og hvem du er – og gi et positivt inntrykk. Fonter, farger og grafisk symbol skal harmonere og kan kommunisere mye om brandet ditt, er det f.eks klassisk, elegant, sporty, lekende? Ha tilknytning til navnet ditt eller det du driver med av produkter og tjenester.

Logodesign er spennende. Jeg vet ikke på forhånd hva som dukker opp på skisseblokka eller kommer til syne på skjermen. Jeg har tanker og ideer og brainstormer alt som kan ha noen sammenheng med brandet som skal visualiseres. En ide kan gi 100 nye ideer...


Les gjerne bloggen En logo blir til  –  kan være nyttig om du ønsker en logo.

Webdesign

Jeg bruker WordPress.org som plattform med Genesis som rammeverk eller Thrive themes som sidebygger.

Jeg lager siden ferdig og kan gi deg opplæring slik at du drifter siden selv med oppdateringer og nyheter.

Veiledning

Jeg gir veiledning om du ikke er helt sikker på hva du trenger og hvordan du skal komme dit du ønsker med tanke på design, innen bok-produksjon eller webdesign. Ta gjerne kontakt for et uforpliktende møte.

Les gjerne bloggen Veileder og støttespiller her

Hvordan skrive en bok på 20 minutter? Få øvelsen nå.